Dutch English French German Italian Spanish
Home Reizen
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2014 JoomlaWorks Ltd.

Reisformule

touratrek motorreizen reisformule routesRoutes en reisschema
Onze routes en de reisschema’s zijn met zorg samengesteld. Gedurende de eerste dagen van een reis zijn de afstanden die we afleggen kort. Op die manier kun je op je gemak wennen aan de motor en het verkeer. Grote doorgaande routes proberen we zoveel mogelijk te vermijden.
Kleinere, landschappelijk vaak mooiere wegen en paden hebben onze voorkeur. Dat neemt niet weg dat we af en toe gebruik moeten maken van grotere toegangswegen om uiteindelijk ons einddoel te bereiken. De afstanden en reistijden variëren per dag en zijn afhankelijk van het reisschema. Politieke of klimatologische omstandigheden kunnen de reden zijn waarom we het reisschema niet kunnen aanhouden. We kiezen dan voor een zo goed mogelijk alternatief.
Wij rijden de route als een groep. De reisbegeleider rijdt meestal voorop. Hij of zij kent immers de weg en is een handige gids wanneer we grotere plaatsen moeten doorkruisen. De volgauto sluit de rij. Bij pech hoef je dan niet lang op de monteur te wachten. Iedereen kan zijn eigen tempo rijden. Onderweg ben je vrij om te stoppen waar je wilt. Op van te voren afgesproken punten, splitsingen bijvoorbeeld, wachten we elkaar op. Op die manier komt de hele groep regelmatig bij elkaar en kunnen we ook gezamenlijk eten en drinken.
In bezienswaardige plaatsen blijven we een ochtend of middag, soms zelfs meerdere dagen. De reisbegeleider zal dan ter plekke uitleggen wat er te zien en te beleven valt. Individueel of in groepsverband kan je dan die dingen gaan bekijken of doen waar jij zin in hebt. We bieden geen excursies aan tenzij anders vermeld in de reisbeschrijving.

touratrek motorreizen reisformule ervaringErvaring en rijbewijs
Wie met ons mee op reis wil, dient in het bezit te zijn van een geldig motorrijbewijs en een internationaal rijbewijs. Dit laatste is een vertaling van je Nederlandse rijbewijs en is te koop bij de ANWB.
Met een gemiddelde rijvaardigheid kom je een heel eind. Rij-ervaring is meegenomen maar het zegt niet alles. Gevoel hebben voor het motorrijden is veel belangrijker. Iemand met een goed gevoel voor motorrijden maar met weinig rij-ervaring rijdt vaak beter en veiliger dan iemand met weinig gevoel die al jarenlang ervaring heeft.
Belangrijk is dat je steeds binnen je eigen grenzen rijdt en het vermogen om je aan te passen aan soms lastige en onverwachte omstandigheden.

Off road cursus
touratrek motorreizen reisformule offroadAfhankelijk van de bestemming heb je te maken met zeer uiteenlopende wegen. Van keurig asfalt tot rulle zand - of modderpaden. Van doorgaande vlakke wegen tot hobbelige bergpaden bezaaid met keien. Het rijden over ongeplaveide wegen en paden noemen we off road rijden. Maar ook geasfalteerde wegen kunnen in zo'n slechte staat verkeren dat je door de vele gaten, sporen, kuilen en hobbels van off road kan spreken. Voor al onze reizen is het fijn als je wat off road ervaring hebt. Heb je deze ervaring niet, dan kan je overwegen een off road training of cursus te volgen.
Na een off road cursus van een dag kun je vaak al listige paden nemen waar je aanvankelijk niet van had durven dromen. Het levert je de basiskennis van het off road rijden op waarvan je ook op het asfalt profijt zal hebben. Tijdens de reis breng je het geleerde in praktijk. Je zult merken dat hoe vaker je off road rijdt, des te leuker het wordt.
Voor informatie over het volgen van een off road cursus adviseren wij de website van meervoudig Nederlands kampioen trial en enduro Alex van den Broek: http://www.alexvandenbroekevents.com/.

touratrek motorreizen reisformule verkeerVerkeer
Het verkeersgedrag is in de landen die we bereizen nogal verschillend met wat we in Europa gewend zijn. De straten zijn gevuld met spelende kinderen, honden, apen, kamelen, koeien, riksja’s en vol beladen voertuigen. Verkeersborden zijn er meestal niet. Verkeersregels wel, maar het lijkt of niemand die kent. Iedere weggebruiker heeft zijn eigen “weggedrag”. De veiligste regel is dan ook om de grootste weggebruiker altijd voorrang te verlenen. Veiligheid staat bij Touratrek voorop. We rijden daarom niet te snel, dragen beschermende motorkleding en rijden in principe niet in het donker. Aan het begin van de reis geeft de reisbegeleider duidelijke instructies over veilig deelnemen aan het verkeer en het rijden in groepsverband.

Motoren
In de meeste landen rijden wij met gehuurde motoren. Bij de keuze van motoren letten we op de af te leggen route. Omdat in India en Vietnam de kwaliteit van de gehuurde motoren te wensen over laat heeft Touratrek daar eigen motoren aangeschaft die we zelf onderhouden. In het hoofdstuk “bijzonderheden” van elke reis staat vermeld welk merk en type motor wij gebruiken.

touratrek motorreizen reisformule volgautoVolgauto, monteur en bagage
Achter elke groep rijdt een volgauto die onze bagage en reserve onderdelen en gereedschap vervoerd. Overdag neem je alleen een kleine dagrugzak mee voor de spullen die je tijdens de rit nodig hebt.
In India gaat er ook een monteur mee. Hij is verantwoordelijk voor het onderhoud van de motoren en het snel verhelpen van pech. Ben je ziek of niet lekker dan kun je in de volgauto meerijden terwijl de monteur met jouw motor verder rijdt.

Reisbegeleiding
Al onze groepsreizen worden begeleid door een Nederlandstalige motorrijdende reisbegeleider. Hij of zij heeft ruime ervaring in het land, kent de reisroute en zorgt dat de reis zo soepel en veilig mogelijk verloopt.

touratrek motorreizen reisformule accommodatieAccommodatie
We overnachten in hotels op basis van tweepersoonskamers, waar mogelijk met eigen toilet en douche. In enkele gevallen overnachten wij niet in een hotel maar in een tent, boot of homestay. Indien dit het geval is wordt dat in de reis beschrijving vermeld.
Je deelt een kamer met iemand van het zelfde geslacht, tenzij je als stel boekt natuurlijk. Bij een oneven aantal mannelijke of vrouwelijke deelnemers kan het zijn dat je alleen een kamer krijgt. In dit geval hoef je geen meerprijs te betalen. Indien je bij boeking aangeeft sowieso alleen een kamer te willen betaal je wel een meerprijs. De meerkosten zijn op aanvraag.
In de regel boekt Touratrek de hotels zoveel mogelijk van te voren via haar lokale agent. Afhankelijk van de bestemming kan het gebeuren dat we de kamers niet van te voren kunnen reserveren of dat het aantal tweepersoonskamers in een hotel beperkt is. In dat geval bestaat de kans dat je met meer dan twee mensen een kamer of toilet en douche moet delen.

touratrek motorreizen reisformule duo(Duo) passagier
Een duopassagier boekt een reis samen met een andere motorrijdende deelnemer en zit in principe de hele reis bij deze deelnemer achterop. Tijdens onze reizen door Thailand, Laos en Namibië is het niet mogelijk als duopassagier mee te gaan omdat de route en de motoren dit niet toelaten.
In de volgauto van iedere reis is tenminste een plaats beschikbaar voor een meerijdende passagier. Schrijven zich meer mensen als passagier van de volgauto in, kunnen we een grotere of een tweede volgauto huren.

Visa
Voor sommige landen heb je een visum nodig. In het hoofdstuk “bijzonderheden” van elke reis staat vermeld of je een visum nodig hebt en waar je dat kunt regelen.

touratrek motorreizen reisformule zwaarteZwaarte
Onze reizen zijn geschikt voor deelnemers met een gemiddelde rijvaardigheid en conditie. Toch worden de meeste van onze reizen als pittig ervaren. Belangrijke factoren zijn de lengte en de moeilijkheidsgraad van de off road routes, de hoogte en de klimatologische omstandigheden. Regen kan bijvoorbeeld een oorzaak zijn dat wegen onbegaanbaar worden waardoor wij genoodzaakt zijn om langere omwegen te maken.

Verzekeringen
Elke deelnemer is verplicht een reisverzekering af te sluiten over de periode die de reis duurt. Een reisverzekering dekt de medische kosten en repatriëring. In het hoofdstuk “bijzonderheden” van elke reis lees je meer over de motorverzekering.

Nadere informatie
Elke deelnemer ontvangt tenminste twee weken voor vertrek praktische informatie met tips zoals welke spullen handig zijn om mee te nemen.

Reizen op maat
In geval je zelf een groep hebt samengesteld kunnen we ook motorreizen op maat aanbieden. Vertrek data, lengte van de reis, reisschema, route en accommodatie worden dan geheel naar jullie wensen samengesteld. Wil je bijvoorbeeld met je vrienden motorrijden in Thailand of met een aantal leden van je motorclub of collega's door de Himalaya rijden? Neem dan contact met ons op. Wij geven advies over het reisschema, boeken de vluchten en maken de benodigde reserveringen zodat je bij aankomst meteen op de motor kunt stappen.

 
 naar boven